Vil du fortelle om ditt Oslo?
Vårt første nyhetsbrev!

Vårt første nyhetsbrev!

Nyhetsbrev 12.10.2023

400 historier fra Oslo

I Oslo finnes tusenvis av stemmer, og tusenvis av historier. I denne byen elsker vi, bor vi, jobber vi og lever vi. Vi kjører dieselbil og elsykkel. Vi går, vi løper og vi står på ski. Vi elsker marka og vi danser på pøbben. Vi drikker fancy vin og spiser internasjonal mat. I denne lille byen lever vi våre store liv.

Men hvem er det egentlig som bor her? Hvordan havnet dagens oslofolk i Oslo? Og hva har de å fortelle om byen og livene sine?

Velkommen til det første nyhetsbrevet til OSLOOVE <3

I OSLOOVE utforsker vi folks historier, opplevelser og minner om byen. Det gjør vi gjennom 400 intervjuer gjort av og med oslofolk. Det betyr at også du kan delta om du vil, enten ved å intervjue noen selv, eller sende oss tips om hvem du tenker bør bli intervjuet. Alle intervjuene blir tatt vare på av byarkivet i Oslo, og blir på den måten en del av Oslos offisielle historie.

Bakgrunnen for feiringen er at det i 2024 er 400 år siden byen brant og bysentrumet ble flyttet fra den gamle trehusbebyggelsen i Gamle Oslo og til baksiden av Akershus festning, kjent som Kvadraturen. I 1924 fikk byen også tilbake sitt opprinnelige navn Oslo, noe som betyr at vi i 2024 også kan feire 100 årsjubileet til bynavnet.

Men i dette prosjektet fokuserer vi på nåtiden, og folka som bor i byen i dag. Vi har allerede fått inn over 60 intervjuer som forteller oss om hvordan det er å vokse opp i, flytte til og bo i Oslo. Folk forteller om favorittsteder og gamle minner, om å flykte under krigen, om å føle seg hjemme i alle deler av byen, og om jobben og livet mer generelt. Vi håper du også vil fortelle oss om ditt Oslo! Send oss gjerne en mail!

I morgen 12. oktober er vi med på Lysvandringen langs Alnaelva. Vi bidrar med en lysinstallasjon på fjellveggen ovenfor Kruttverket fra kl.19 hvor du får møte noen av de som har fortalt om sitt Oslo. Håper du tar turen innom!

Fremover kommer vi til å publisere utdrag fra intervjuene på Instagram (@osloove.no), Facebook (@osloove.no) og den nye nettsiden som lanseres 15. oktober (www.osloove.no). Følg oss gjerne!

Varm Osloklem fra Cathrine, Thale og Terje <3