Vil du fortelle om ditt Oslo?
Vårt femte nyhetsbrev!

Vårt femte nyhetsbrev!

Hei!

Vi går mot lysere tider, regnet fjerner holke og is, og endelig ser det ut til at vinteren slipper (hvertfall litt) taket. Håper alt står bra til med deg! :)

200 frivillige har bidratt!

Gjennom snøstorm og kansellerte busser har dere deilige Oslofolk fortsatt å bidra inn i prosjektet, og vi har nå hele 156 intervjuer på plass i arkivet. Tusen takk!!

Til sammen har vi holdt rundt 20 kurs for ca. 40 mennesker, som igjen har engasjert 156 personer for å intervjue dem om deres liv og minner om Oslo. I tillegg har flere mennesker bidratt på kontoret med ulike oppgaver som transkripsjon, planlegging, ideutvikling, arkivutvikling og podcast-produksjon (mer om det under!), noe som betyr at vi siden starten av mars i fjor har engasjert rundt 200 mennesker for å fange et helt unikt tidsbilde av Oslo i dag. Det er så gøy, tusen takk!

Ved siden av å publisere utdrag fra intervjuene på nettsiden og i sosiale medier (@osloove.no), jobber vi nå også med å lage utstillingen som skal åpne på Oslo Museum i september, i tillegg til en større markering under Kulturnatt 13. september, som vi håper blir i et veldig spennende bygg i sentrum, men mer kan vi ikke si om det akkurat nå ;)

Byarkivet klargjør arkivet sitt!

Vi hadde også et strålende møte med byarkivet i dag for å sørge for at overleveringen av intervjuene går så knirkefritt som mulig. Det er så viktig at offentlige institusjoner er så åpne og samarbeidsvillige som de er der! De delte masse kunnskap og erfaring, og vi føler oss nå helt trygge på at intervjuene vil bli ivaretatt på den beste måten. Byarkivet kaller seg selv “byens hukommelse”, og de som er med i dette prosjektet blir dermed også en del av dette. Vil du gi noen “evig liv”, så send de til oss ;)

Vi lanserer PODKAST!

Ivrige engasjerte i prosjektet syns også at intervjuene fortjener å bli publisert i lydform, noe vi ikke kunne vært mer enige om! Derfor ber vi deg nå gjøre telefonen klar for å følge "OSLOOVE - Fortell om ditt Oslo". Her får du høre korte utdrag fra flere intervjuer, og kanskje bli kjent med nye folk og perspektiver på byen <3

I denne mailen løfter vi ikke frem et bestemt intervju, men oppfordrer deg heller til å se på nettsiden vår for lengre utdrag fra intervjuene, og Instagram for litt kortere utdrag og sitater fra de deilige folka som bor i denne byen.

Husk å kontakte oss om du har noen tips om hvem som burde bli intervjuet, eller om du vil være med å intervjue selv. Vi betaler 1000 kroner per innleverte intervju, så her har du muligheten til å både være med på noe gøy, og legge av penger til sommerferien;)

Takk til alle som har bidratt så langt!

Varme klemmer fra

Cathrine, Thale, Terje og Ingrid