Vil du fortelle om ditt Oslo?
Vårt fjerde nyhetsbrev!

Vårt fjerde nyhetsbrev!

Godt nytt år!

Håper du og dine fikk en fredfull og fin juletid <3

Her i OSLOOVE har det ikke stått stille Vi har allerede engasjert rundt 50 frivillige som har bidratt med intervjuer, transkribering, å rigge systemer og planlegge for eventer. Vi har publisert utdrag fra mer enn 100 intervjuer vi har fått inn på nettsiden og SoMe-kanalene våre (følg oss!), vi har deltatt på Lysvandring langs Alnaelva med å vise korte utdrag fra intervjuene på fjellveggen ovenfor Kruttverket i Svartdalen, og i tillegg har du kanskje sett oss delta i Kulturvernforbundets julekalender? :)

Av intervjuene som har kommet inn får vi høre fra folk i alle bydelene og i aldersspennet 16-95, og de snakker om så ulike ting som oppvekst, krig, kjærlighet, rivaleri, tilflytting, kulturforskjeller, mat, idrett og fuglesang.

Men vi vil gjerne ha med enda flere! Send oss en mail om du vil intervjue eller samarbeide på andre måter :)

For 2024 har vi enda mer ambisiøse planer!

Hele byen kommer til å være i kok i hele år, og du kan få oversikt over alt som skjer ved å følge @oslo.jubileum i sosiale medier fremover. Det er en konto som drives av Kulturetaten, og som også vil få opp en nettside etter hvert med full oversikt over alle aktiviteter, utstillinger, forestillinger og annet som finner sted i løpet av året.

For vår del kan vi annonsere at Oslo Museum lar oss ta over “Bylaboratoriet” og tunet foran Frogner bygård fra august i år. Der skal vi vise frem 15 bydelsfilmer vi er i gang med å produsere, sammen med portretter av folk i byen. Hvis du vil være med å utforme og planlegge dette, er det bare å ta kontakt!

I neste utgave av Byminner (utgivelse fra Oslo Museum) skal vi også bidra med utdrag fra fem intervjuer som gir deg litt mer innblikk i noen av folka som bor i byen vår Sjekk gjerne tidligere utgaver her: www.oslomuseum.no/om-oss/byminner/.

Til slutt kan vi friste med at vi planlegger to store arrangementer under Kulturnatthelga i samarbeid med blant andre Karmaklubb*, Marie Payan og Alexander Rishaug. Hold av datoen 13. og 14. september for en fest uten like!

Sindre V.A.

I dette nyhetsbrevet har vi lyst til å løfte frem intervjuet med Sindre.

Sindre elsker Oslo, og skulle ikke ønske han var oppvokst noe annet sted. Han forteller om en trygg og fin oppvekst i Groruddalen, og mener de større mediene burde fokusere mer på alt det fine som skjer der.

Det finnes allikevel noen alvorlige utfordringer i Oslo, det er ikke alltid bare god stemning. Dette prøver han å dekke det på en god måte som journalist i lokalavisa i Groruddalen.

På nettsiden vår kan du se et lengre utdrag, og på SoMe kanalene våre kan du se noen kortere klipp fra intervjuet.