Vil du fortelle om ditt Oslo?
Vårt andre nyhetsbrev!

Vårt andre nyhetsbrev!

"Nei, hvorfor skulle jeg være redd. Jeg visste jo ikke om noe jødeforfølgelser og slikt, så det vakke no å være redd for. Men dette voldsomme med tyskerne med kriging og at de overfalt oss, og Quisling som en forræder, den slags skremte oss littegrann ja."

I dag lanseres endelig nettsiden vår! Du kan allerede nå gå inn på www.osloove.no og se utdrag fra flere intervjuer. I tillegg poster vi kortere utdrag på Instagram (@osloove.no) og Facebook (@osloove), følg oss gjerne!

Hensikten med dette prosjektet er å feire folka som bor i Oslo. En by er ingenting uten menneskene i den, og vi mennesker er helt avhengige av hverandre for å gi mening til vår tilværelse. Vi er bundet sammen over tid og sted, av minner, inntrykk og bevegelser. Inn og ut av byen, frem og tilbake til hverandre.

I anledning lanseringen har vi lyst til å dele et helt spesielt intervju med dere. Det er et intervju vi fikk inn tidligere i høst med Leif som var 9 år da 2. verdenskrig kom til Norge. Med jødisk bakgrunn ble det fort tydelig at han og familien måtte flykte, og Leif tar oss med på en helt spesiell reise som begynner da flyalarmen gikk 9. april 1940. Vi får høre hvordan det var å være nabo med Quisling, før vi blir med Leif og familien på flukt til Sverige. Når krigen endelig er over og livet skal stables på beina igjen, får vi innblikk i stillheten som oppstod etter Holocaust, før Leif forteller om hvordan det var å flytte til Tyskland for å studere til å bli tannlege.

Vi håper du setter av litt tid til å høre på Leif i dag! Del gjerne intervjuet og nyhetsbrevet med andre du tror kan sette pris på det.

Håper du får en fin dag i Oslohøsten <3

Søndagshilsen fra Cathrine, Thale og Terje